Transport Zwitserland

Zwitserland staat alom bekend om haar neutraliteit. Ze doen niet mee aan een centrale munt, en bemoeien zich niet met de rest. Velen vinden dit een mooi principe echter zijn er ook een scala aan nadelen. Wanneer we kijken naar het transport bijvoorbeeld.

Doordat Zwitserland niet participeert in de E.U. zijn de grenzen niet open voor vrachtwagens in Zwitserland. Wanneer je transport naar Zwitserland hebt, moet je aparte douane documenten aan laten maken voor de goederen het land in te krijgen. Echter dit is niet alleen wanneer er in dit land wordt geladen of gelost, maar ook wanneer er alleen maar doorheen gereden wordt. Dus wanneer u naar Italie rijdt, en het transport gaat via Zwitserland, moet je aparte douane documenten laten maken.

Niet alleen dit is een nadeel voor transporteurs, ook het feit van de hoge tolkosten in Zwitserland. Een tocht door Zwitserland, bijvoorbeeld van Duitsland naar Italie, kun je al meer dan 200 euro tol moeten betalen om slechts door het land heen te rijden.

Echter heeft u een transport naar Zwitserland, kunt u het goedkoopste tarief berekenen op de homepage.